Led Fotobiomodulatie

Geniet van Led-lichttherapie tijdens je andere behandeling bij Food and Fit. Ideale gezichtsverzorging!

Led fotobiomodulatie

Hoewel we blootstelling aan licht vaak associëren met huidveroudering en schade, heeft licht ook veel positieve invloeden op het lichaam. Het stelt ons in staat vitamine D te produceren en levert energie en serotonine. Ook kan licht het natuurlijke herstelproces van onze huid versnellen. 


Of licht positieve of negatieve effecten heeft, hangt af van de hoeveelheid en de delen van het lichtspectrum waaraan we worden blootgesteld. Aanhoudende blootstelling aan UV is zeer schadelijk, maar het is klinisch bewezen is dat gecontroleerde niveaus van rood, blauw en onzichtbaar infrarood licht gunstig zijn.


De behandeling omvat het blootstellen van de huid aan lage niveaus van deze nuttige lichtenergie uit het zichtbare en infrarode deel van het lichtspectrum. Hierdoor worden cellulaire functies geactiveerd, die er op hun beurt voor zorgen dat verschillende cellulaire processen met een therapeutisch effect worden gestimuleerd. Geactiveerde huidcellen functioneren beter en regenereren sneller, wat leidt tot een jongere, gezonde en stralende huid.


3 verschillende ledlichten

Infrarode led: ontstekingsremmend

Infrarood bereikt de spiercellen, stimuleert de bloedsomloop en versterkt de zuurstoftoevoer naar de cellen. Dit leidt tot een vrijgave van antioxidante enzymen, die de huidontsteking kunnen verminderen. In combinatie met rood is infrarood ook bijzonder doeltreffend in de behandeling van ouderdomstekenen en haaruitval.

Blauwe led: Anti bacterieel

Om acne te behandelen en overtollige talg te verminderen, want blauw licht desinfecteert en vezorgt. Als natuurlijke antibacteriële oplossing wordt blauw licht ook gebruikt bij de behandeling van couperose en een vette huid. De behandeling met blauw licht is aanbevolen om ontstekingen en irritaties te verlichten. Het heeft een kalmerend en helend effect.

Rode Led : regenerend

Aanbevolen voor een stralende teint, het verfi- jnen van de poriën, de behandeling van rimpels, een verfijning van de huid en de preventie van ouderdomstekenen. Rood licht wordt in de foto- therapie het meest gebruikt. Rood en infrarood zijn ook een perfecte combinatie voor de behan- deling van haaruitval.

Maak nu een afspraak.

Sandrine Daskalides