Rug, nek & gewrichtspijn? Stijve spieren? Reuma?

Moet u van uw arts uw zwakkere spieren verstevigen maar u kan nog moeilijk bewegen zonder pijn? 
Met een EMS training kan u uw zwakkere spiergroepen versterken. Na een aantal E-fit sessies voelt u al een merkbaar verschil.

Gespecialiseerde rugjas

De gespecialiseerde rugjassen met elektropads maken komaf met lage rugpijn, nek- en schouderklachten, pijn veroorzaakt door verzwakte of overspannen spieren. De E.M.S. impulsen die via de gespecialiseerde rugjas naar u verstuurd worden, zorgen ervoor dat u spiercontracties krijgt.

De volgende spieren worden geactiveerd:
- Bovenste en onderste buikspieren
- Trapezius spieren
- Brede rugspier
- Diepe rugspier (erector spinae)
- Binnen heupspieren
- Biceps / Triceps

Doordat deze spieren verstevigd worden, ontlast u uw wervels en tussenwervelschijven.
De E-fit is ook een efficiënte hulp voor het vlugger herstel van rugpijn, veroorzaakt door zwakkere rugspieren en een slechte houding. Verkrampte spieren maken we los met een speciaal micromassage-programma op het volledige lichaam om de spieren te relaxeren. De gespecialiseerde rugjas kan ook gecombineerd worden met infrarood.

Passief en / of oefeningen.

Na een intake wordt er bepaald indien er geopteerd wordt om te starten met een passieve E-fit behandeling, eventueel  gecombineerd met de gespecialiseerde rugjassen. Wanneer de pijnen gereduceerd zijn en de spieren voldoende versterkt zijn, kan er overgeschakeld worden naar actieve E-fit sessies.

De oefeningen worden gecombineerd met de E-fit full body pakken bestaande uit een broek, jas, arm- en kuitgordels waarin 20 E-pads verwerkt zitten. Onder deze pakken draagt u uw persoonlijke E-fit outfit. In 20 minuten worden de buikspieren, de borstspieren, de triceps & de biceps, de brede rugspieren, de onderrug, de gluteus, de quadriceps & hamstrings en de kuiten geactiveerd.

Er wordt gewerkt met rugverstevigende programma’s, schouder ontlastende oefeningen, … zonder te trainen met zware gewichten en rekening houdend met uw probleem.

Infrarood: heilzaam voor spieren en gewrichten.

Met de E-fit Beauty & Slim worden de gespecialiseerde rugjassen en lichaamspakken gecombineerd met E.M.S. en infrarood. Terwijl E.M.S. werkt op spier- en bindweefselversteviging, zal de infrarood de spieren geleidelijk aan opwarmen zoals bij intensief sporten. Dit verhoogt de elasticiteit van de spieren, waardoor spanningen verminderen. Die spanning is (vooral bij reuma en fybromyalgie) de oorzaak van pijn.

Bovendien zorgt de betere bloedcirculatie (door de E.M.S. en infrarood) voor aanvoer van meer zuurstofrijk bloed. Spieren hebben nood aan zuurstof om te functioneren. Infrarood neemt de oorzaak niet weg, maar zal het genezingsproces wel ondersteunen. Vooral voor wie door overbelasting last heeft van kleine scheurtjes in de spieren en gewrichten kan hiermee het genezingsproces aanzienlijk versnellen.

Maak nu een afspraak.

Sandrine Daskalides